e-zpravodaj – naše stavby

Vážení přátelé, klienti, partneři,

na webových stránkách Arch.Designu, v e-zpravodaji i v dalších propagačních materiálech se snažíme představit vám práci našich architektů a projektantů především na realizovaných stavbách, protože právě zde naplňujeme vizi společnosti pomoci klientům naplňovat jejich zadání krásnými, ale především reálnými a funkčními projekty.Na druhou stranu existuje vedle této realizované produkce řada často velice kvalitních projektů v různém stupni rozpracovanosti od studií až po podrobné dokumentace, které z nejrůznějších důvodů dosud nebyly a možná ani nikdy nebudou postaveny.  Máme ale pocit, že stojí za to se s nimi seznámit a proto jsme pro vás vybrali na ukázku několik nejzajímavějších.

Jaroslav Dokoupil
Hlavní architekt Arch.Design Group

NAŠE PROJEKTY


LAKESIDE PARK II, BRATISLAVA

Lakeside Park II_1

ARCHITEKT: Robert Juřík, Jaroslav Dokoupil

V letech 2007 a 2008 jsme měli možnost pracovat na technicky mimořádném projektu Lakeside Park II. Jednalo se ambiciózní developerský počin v podobě nejvyšší budovy ve střední Evropě. Tento mrakodrap dosahuje výšky přes 135 metrů a má 35 nadzemních podlaží.

Celý článek LAKESIDE PARK II, BRATISLAVA si můžete přečíst v blogu.


BYTOVÉ DOMY LAURER A HARDY, BRNO

Pellicova_01

ARCHITEKT: David Kudla, Kamila Pohanková

Návrh bytového domu v Brně se vyznačuje podobnými znaky jako oblíbena americká dvojice, která dokazuje fakt, že takovéto typicky rozdílné dvojice jsou velmi úspěšné a mají nadčasový význam, a to i v dnešní době, která obdobně používá podobné paralely. Malý dům “Laurel“ je oblečen do bílé barvy a velký dům “Hardy“ v černém jsou nerozlučitelně spojeni společným suterénem.

Celý článek BYTOVÉ DOMY LARUER A HARDY, BRNO si můžete přečíst v blogu.


POLYFUNKČNÍ OBJEKTY APOLLO, BRNO

apollo_01

ARCHITEKT: Jan Dungel, Petr Jandora

Polyfunkční komplex s hlavní funkcí administrativy a parkování v exponované poloze jižního centra mezi komunikacemi ul. Opuštěná – Evropská (nový městský bulvár) – Rosická, v blízkosti předpokládaného nového hlavního nádraží a historického jádra města Brna. V osmi nadzemních podlažích převažuje podíl administrativy, parkování a služeb.

Celý článek POLYFUNKČNÍ OBJEKTY APOLLO, BRNO si můžete přečíst v blogu.


MINERVA PARK, BRNO

MinervaPark_01

ARCHITEKT: David Kudla, Kamila Pohanková

Krása spočívá v samozřejmých, přirozených věcech, které neobsahují symboly nebo poselství. Věc, jejíž záměrem není touha vyvolat emoce, nýbrž dát emocím průchod, zůstat tvrdě u věci samé, její vlastní podstaty, to je přístup, který dokáže uvolnit vlastní energii bez nutnosti umělecké složky.

Celý článek MINERVA PARK, BRNO si můžete přečíst v blogu.


ADMINISTRATIVNÍ OBJEKT SOCHOROVA, BRNO

Sochorova_01

ARCHITEKT: Jana Háyeková, Petr Jandora

V komplexu bytových a administrativních domů na ulici Sochorova v Brně jsme ze čtyř administrativních budov této věnovali zvláštní péči. Projekt vznikal jako „ideální“ kancelářská budova pro možnost užívání několika menšími firmami. Minimalizací společných prostor na schodiště a výtah, umístěné v krajním modulu objektu, jsme dosáhli maximální užitné plochy pro pronájem a komfortního řešení pro uživatele – vše „za dveřmi“ ze schodišťového prostoru je v péči a užívání nájemce.

Celý článek ADMINISTRATIVNÍ OBJEKT SOCHOROVA, BRNO si můžete přečíst v blogu.


ZOO BRNO, NOVÝ VSTUPNÍ AREÁL

zoo_01

ARCHITEKTI: Jaroslav Dokoupil, Jiří Dřevikovský, Veronika Medková, Radoslav Novotný

Architektonický koncept vstupního areálu vychází z vytvoření dvou objektů, částečně zapuštěných do mírně se svažujícího terénu. Objekty jsou tvarovány v organických křivkách, které je začleňují do přírodního prostředí. Jsou otevřeny směrem k jihu do rekreačního parku řeky Svratky, směrem severním k rodinné zástavbě Kníniček jsou zasypány a osázeny zelení.

Celý článek ZOO BRNO, NOVÝ VSTUPNÍ AREÁL si můžete přečíst v blogu.


KOMPLEXNÍ ONKOLOGICKÉ CENTRUM, ÚSTÍ NAD LABEM

Onkologie_01

ARCHITEKT: David Kudla, Kamila Pohanková

Lidský život je naplněn množstvím plynule na sebe navazujících schůzek, cest, jídel, a jiných povinností, mezi nimiž hledáme složitě prostor pro odpočinek. Do tohoto neustálého kolotoče vstupují nečekané chvíle, které najednou zastaví celý život a stávají se tak významným okamžikem osobního příběhu.

Celý článek KOMPLEXNÍ ONKOLOGICKÉ CENTRUM, ÚSTÍ NAD LABEM si můžete přečíst v blogu.


NOVÁ ZÁSTAVBA AREÁLU „ELPLAST“, BRNO

15_vizualizace_1.cdr

ARCHITEKT: Jan Dungel, Kateřina Mališová

Nový blok, uprostřed zatím nesourodého území, dává výhledovou možnost na tuto klasickou urbanistickou strukturu navázat budoucí výstavbou v okolí. Funkčně je území rozděleno na dva celky – k ulici Poříčí přiléhá objekt s obchodním parterem přes dvě nadzemní podlaží.

Celý článek NOVÁ ZÁSTAVBA AREÁLU „ELPLAST“, BRNO si můžete přečíst v blogu.


POLIKLINIKA BRNO LESNÁ

Poliklinika_01

ARCHITEKT: David Kudla, Kamila Pohanková

Rozpadající se (klasická ve své době) skleněná fasáda, hrozba nebezpečí azbestu, obklad z oprýskaných běžně používaných kabřincových pásků, stavebně technický stav za hranici užívání, stopy po mnoha haváriích a dispozičních úpravách.

Vyvolané pocity při setkání s poliklinikou – únava ze všude přítomného zavrhování socialistické výstavby, neúcta ke starším kolegům, kteří se narodili do blbé doby, častá namyšlenost nových vizí.

Celý článek POLIKLINIKA BRNO LESNÁ si můžete přečíst v blogu.


NAŠE PROJEKTY

LAKESIDE PARK II, BRATISLAVA
BYTOVÉ DOMY LARUER A HARDY, BRNO
POLYFUNKČNÍ OBJEKTY APOLLO, BRNO
MINERVA PARK, BRNO
ADMINISTRATIVNÍ OBJEKT SOCHOROVA, BRNO
ZOO BRNO, NOVÝ VSTUPNÍ AREÁL
KOMPLEXNÍ ONKOLOGICKÉ CENTRUM, ÚSTÍ NAD LABEM
NOVÁ ZÁSTAVBA AREÁLU „ELPLAST“, BRNO
POLIKLINIKA BRNO LESNÁ

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top