ZOO BRNO, NOVÝ VSTUPNÍ AREÁL

ARCHITEKTI: Jaroslav Dokoupil, Jiří Dřevikovský, Veronika Medková, Radoslav Novotný

Architektonický koncept vstupního areálu vychází z vytvoření dvou objektů, částečně zapuštěných do mírně se svažujícího terénu. Objekty jsou tvarovány v organických křivkách, které je začleňují do přírodního prostředí. Jsou otevřeny směrem k jihu do rekreačního parku řeky Svratky, směrem severním k rodinné zástavbě Kníniček jsou zasypány a osázeny zelení. Oba objekty jsou spojeny na úrovni jejich střech pěším mostem, který přechází přes veřejnou komunikaci do areálu ZOO.

Objekt východně od vstupního prostoru je jednopodlažní a slouží jako hlavní vstup do areálu ZOO. Součástí tohoto objektu je zastřešená rampa, která umožňuje přechod návštěvníků ze vstupní úrovně na úroveň spojovacího mostu. Objekt západně od vstupního prostoru je částečně dvoupodlažní a jsou v něm umístěny všechny ostatní požadované provozy včetně mořského akvária se zázemím. Mezi oběma objekty je možné přecházet „suchou nohou“ pod pěším mostem.

Hlavními zásadami návrhu jsou přírodní charakter areálu, šetrný přístup k zachování kvality navazujícího obytného prostředí Kníniček a respekt k měřítku navazující zástavby.

Jiří Dřevikovský

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top