Seriál OBČANSKÉ STAVBY / CEITEC VUT

VĚDECKÉ CENTRUM CEITEC VUT v Brně

Budova CEITEC VUT, postavená podle návrhu Ing. arch. Radoslava Novotného, se nachází v areálu VUT Brno Pod Palackého vrchem a patří mezi jeho klíčovou infrastrukturu.

CEITEC je součástí centra vědecké excelence, které sdružuje nejlepší výzkumné infrastruktury a vybavení, nejenom pro základní vědu, ale i aplikované obory. Komplex čtyř budov nabízí mimo jiné laboratoře, které představují nejvyšší úroveň stupně čistoty. Například laboratoř pro analýzu nanostruktur, představuje místo s desetkrát nižší koncentrací prachových částic oproti pokojovému vzduchu. Laboratoř pro přípravu nanostruktur, kde je riziko kontaminace nanotechnologického vzorku ještě vyšší, požaduje dokonce hodnoty, při kterých je úroveň prachových částeček na kubickou stopu desettisíckrát menší. Přístupná je pouze ve speciálním laboratorním skafandru.

CEITEC VUT byla za svou kvalitu odměněna titulem Stavba roku Jihomoravského kraje 2016, což potvrdilo její kvalitu a pozici v klíčové infrastruktuře. Díky vybavení unikátními laboratorními prostory, je tato stavba příslibem pro budoucí vyšší úroveň výzkumu a nadcházející využití pokročilé nanotechnologie.

Akce Open House Brno přinesla pro veřejnost příležitost osobně se zúčastnit prohlídky společně s architektem Radoslavem Novotným, který je autorem návrhu, nebo navštívit takzvané „technické srdce“ objektu, který je veřejnosti běžně uzavřeno.

📹 Pro ty, kteří jste prohlídku propásli máme video 👉 https://bit.ly/CEITEC_VUT_Brno_OpenHouseBrno

📐 Autor: Ing. arch. Radoslav Novotný | ARCH.DESIGN

Zdroj videa: Open House Brno

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top