Seriál BYTOVÉ DOMY / Rezidence Sochorova

Bytové domy | Rezidence Sochorova

V našem seriálu o bytových domech tentokrát představujeme projekt Rezidence Sochorova. Jedná se o jednu z našich autorských zakázek, tedy projekt, který vznikal od původní myšlenky až po prováděcí dokumentaci v našich ateliérech. V roce 2015 získal tento bytový dům titul Stavba Jihomoravského kraje.

Bytový komplex Rezidence Sochorova byl navržen jako součást uceleného bloku navazující na administrativní komplex v městské části Brno Žabovřesky. Tato lokalita je vyhledávaná pro svoji jedinečnou polohu, umožňující spojení s přírodou, a přitom s velmi dobrou dopravní dostupností.

Bytová zástavba je tvořena dvěma domy s dispozičně odlišným řešením: najdete zde bytový objekt chodbového typu a bytovým objekt s centrálními komunikačními jádry. Bytový komplex nabízí 143 bytových jednotek, které jsou umístěny na polozapuštěném podzemním podlaží, ve kterém se nachází jak parkovací stání, tak sklepní kóje či technické prostory objektu.

Konstrukce je tvořena železobetonovým monolitickým skelet sestávající ze železobetonových sloupů, obvodových a příčných stěn, desek a obvodových průvlaků. Založena je na hlubinných základech tvořených vrtanými širokoprofilovými pilotami.

V prostoru vnitrobloku je navržen volnočasový park s vodním prvkem, který slouží primárně pro obyvatele bytového komplexu

Na projektu Rezidence Sochorova se podíleli i další společnosti z naší skupiny AD GroupSubtech, Avrioinvest, AvrioReal, LinioPlan.

Architektem bytového domu je Robert Juřík | Arch.Design.

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top