Lihovar Smíchov

LIHOVAR SMÍCHOV

S respektem k minulosti a odvahou k budoucnosti vdechuje projekt Lihovar Smíchov nový život nejcharismatičtější pražské čtvrti. Proto si ceníme toho, že k němu můžeme zpracovávat projektovou dokumentaci pro investiční skupinu Trigema.

Stojíme tak u vzniku rezidenčního komplexu budovaného na místě jednoho z největších původních pražských lihovarů Fischl a synové. Soubor polyfunkčních domů nabízí více než 550 nových bytů, 642 parkovacích míst v podzemních garážích a zelený parkový vnitroblok pro oddech od rušných smíchovských ulic.

Tím to ale nekončí! Na 4500 metrech čtverečních nabízí Lihovar vlastní gastronomické centrum v moderním duchu lokálních foodmarketů s autentickou a pohodovou atmosférou, supermarket a místní obchůdky, kavárny a bistra. Pětipatrová galerie Davida Černého se pak stane místem pro kulturu a výtvarnou scénu. Samozřejmostí Lihovaru je i skvělá dopravní dostupnost do centra města a nadstandardní občanská vybavenost v okolí.

Projekt daleko přesahuje hranice „pouhého“ obytného prostoru. Všudypřítomný industriální duch staré smíchovské zástavby se v projektu citlivě mísí s originální architekturou, nejmodernějšími materiály, uměním i vlastními životy svých obyvatel. Nabízí tak koncept, kdy je bydlení každodenním společenským i kulturním zážitkem .

BYDLENÍ

Lihovar má mladou, nezávislou duši. Bytové domy s cihlovými fasádami nejen svou velikostí reflektují tradiční zástavbu smíchovských bloků a parafrázují historickou, syrově industriální, architekturu. Společné prostory jsou inspirované lihovarnickou technologií, a tak na západní straně areálu najdeme nárožní dům „Flaška“, tvarově připomínající původní lahev z lihovaru.

Dispozice bytů v objektu se pohybují od malých 1kk až po luxusní 5kk s velkorysou střešní terasou a vířivkou.

Vstupy domů připomínají v minulosti hojně zastoupená řemesla, jako bylo bednářství, foukání skla nebo výroba destilátů. Oddechnout od starostí běžných dní dává pobytová zelená střecha, která zároveň otevírá úchvatný výhled na Vyšehrad, Pražský hrad a celé údolí Vltavy. Odpočinek v zeleni nabízí také parkový vnitroblok.

Areál je navržený jako soběstačný prostor pro komunitu místních obyvatel. Odpočívat a relaxovat v něm mohou ale i ostatní návštěvníci.

GASTRO

Lihovar se neomezuje jen na bydlení, celý parter a první dvě podlaží slouží jako místa setkávání, kultury a zábavy.

Nezávislý duch a bezstarostnou inspirativní atmosféru dotváří místní moderní foodmarket, lokální bistra, restaurace a kavárny, připomínající jižanský charakter slunného Lisabonu.

KULTURA

Kultura obohacuje a inspiruje lidského ducha, proto má v novém projektu své nezastupitelné místo. Součástí komplexu je multifunkční prostor pro pořádání kulturních a společenských akcí jako je například kino, stand up comedy, divadelní inscenace, koncerty apod. Prostor pro společenské akce je samozřejmě navržen tak, aby nenarušoval poklidnou pohodu bydlení.

Kulturním srdcem Lihovaru je pak historická budova Varny, která se díky originálnímu, avšak citlivému architektonickému pojetí promění v pětipatrovou galerii s kavárnou.  Velkorysý výstavní prostor se čtvercovým atriem pak nabídne neobyčejnou autentickou atmosféru i prostor pro aktuální tvorbu současných umělců ve stálých i hostujících výstavách.

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top