Jinonice Court – rekonstrukce zámeckého areálu a administrativní budovy

Práce na historicky významných projektech s nádechem histroie představuje pro architekty výjimečnou výzvu, zejména pokud jde o architektonické a kulturní památky. Jedním z těchto vzácných objektů je také jinonický zámek.

Základním principem navrhované architektonické studie JINONICE COURT, vypracované Ing.arch. Michalem Šírkem a Ing.arch. Robertem Juříkem ze společnosti Arch.Design, je obnova a revitalizace. Původní hospodářské budovy a reprezentativní prostory zámečku jsou transformovány do podoby polyfunkčního areálu, zahrnujícího obytné, komerční a administrativní prostory.

Návrh organicky navazuje na původní architektonické prvky a respektuje historické hmotové řešení. Zároveň je zachována půdorysná stopa zaniklých budov, které byly poničeny během třicetileté války a zničeny na počátku 21. století.

Zámeček:

Objekt zámečku je rozdělen do pěti sekcí s různorodým využitím. Parter slouží pro komerční a administrativní účely, vyšší podlaží jsou určena převážně pro obytné prostory, s plánovanými mezonetovými byty v nejvyšších patrech. Stavební úpravy jsou prováděny s ohledem na nové využití areálu, s maximálním zachováním vnějšího vzhledu zámečku a dodržením původní výšky budovy. Změna využití areálu vyžaduje úpravy komunikačních tras a přístupových cest, a zároveň maximalizuje osvětlení prostor pomocí slunečního záření.

Administrativní budova:

Administrativní budova v rámci projektu Jinonice Court je ztělesněním moderního designu a vkusu, zároveň se ale harmonicky začleňuje do historického kontextu celého zámeckého areálu. Její architektura je pečlivě navržena tak, aby doplnila a respektovala okolní krajinu a zároveň přinášela do prostředí dynamiku a funkčnost.

Interiéry administrativní budovy jsou prostorné, světlé a flexibilní, aby vyhovovaly potřebám moderního pracovního prostředí. Využití kvalitních materiálů a prvotřídního designu zajišťuje, že se budova stává nejen pracovním prostorem, ale i místem inspirace a pohodlí pro své uživatele.

Autoři: Ing.arch. Michal Šírek, Ing.arch. Robert Juřík

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top