Návštěvnické středisko Olšina

Koncem podzimu 2019 započala výstavba návštěvnického střediska, situovaného v rekreačním zařízení Olšina v blízkosti vodní nádrže Lipno na Šumavě.

Jedná se o výstavbu nového jednopodlažního objektu se sedlovou střechou v pasivním energetickém standardu na objednávku investora, kterým jsou Vojenské lesy a statky ČR. Z architektonického hlediska jsme respektovali soulad s okolní zástavbou a charakterem dané lokality. Krátký záznam z probíhající výstavby je možné zhlédnout na následujícím odkazu.

Návštěvnické středisko u rybníka Olšina bude využíváno k usměrňování návštěvníků z důvodu eliminace negativního dopadu jejich pohybu v chráněné oblasti a pro zajištění informovanosti návštěvníků EVL Boletice. Dále poskytne služby jako vzdělávací centrum se zaměřením na osvětu z hlediska ochrany blízkých chráněných území. Objekt bude sloužit i společnosti Vojenské lesy a statky ČR jako informační centrum o vlastních aktivitách v přilehlém území.

Středisko je budováno s finanční podporou evropského fondu pro regionální rozvoj, konkrétně přeshraničního programu INTERPREG V-A Rakousko – Česká republika. Aktuálně se projekt uchází o umístění v soutěži Dřevěná stavba roku 2019. 10. ročník, vyhlašuje „Nadace dřevo pro život,“ jejímž posláním je podporovat dřevo jako domácí obnovitelnou surovinu pro každodenní využití a tím chránit naše neobnovitelné zdroje i pro další generace.

Miloš Ryšavý

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top