Partner architekt

V naší společnosti proběhla nenápadná, ale přesto důležitá personální změna. Vznikla nová pozice ve společnosti, tzv. partnera architekta, do té byl jmenován David Zaplatil, který je součástí našeho týmu už od roku 2013.

Co vlastně si pod tímto pojmem představit, a jak tuto pozici David sám vnímá se můžete dočíst v následujícím článku.

„První debaty s vedením společnosti na toto téma započaly více než před rokem, kdy jsme postupně začali sestavovat náplň této pozice. Všeobecně si myslím, že děláme architektonicky zajímavé věci a je zapotřebí podporovat a rozvíjet dialog nad těmito projekty, předávat si poznatky, postřehy a zkušenosti. Dle mého názoru je právě toto velmi důležitá oblast, ve které vidím svou roli. Komunikace, rozpravy v různých projekčních fázích a předávání si know-how, to je základem úspěšného fungování každé společnosti.

A nemusí se jednat jen o debaty nad návrhy jako takovými. S naší profesí, ať chceme nebo ne, jde ruku v ruce i znalost všemožných softwarů, které používáme napříč všemi projekčními stupni. To je také jeden z bodů, o kterém je vhodné hovořit v širším plénu. Tvorba architektonické studie je taková volná disciplína. Není přesně definovaná vyhláškou, jedná se o dost individuální proces. Každý kolega ji tvoří po svém, a často k tomu využívá odlišné programy. S tím se opět pojí různé zkušenosti, které je potřeba předávat dále, vzít si z nich ponaučení a zefektivnit tak do budoucna práce spojené s tvorbou těchto studií.

Další disciplínou, kde vidím využití svých zkušeností jsou architektonické soutěže. Většina architektů čas od času uvítá možnost účasti v soutěži, kdy není úplně striktně vázán požadavky klienta, ale má trochu volnější ruce a šanci tvůrčího projevu. Zkrátka, mít příležitost navrhnout objekt „podle sebe.“ Mým cílem je pomáhat právě s organizací těchto soutěží a naší účastí v nich.

Pro každou úspěšnou firmu je třeba v dnešní době nejen umět, ale také být vidět. A k tomu je potřeba silný marketing.  Jsem rád, že má nová pozice zahrnuje i úzkou spolupráci s tímto oddělením a že budu mít prostor komunikovat s veřejností o tom, co se u nás děje, na čem pracujeme, ale i pochlubit se našimi úspěchy a pomáhat tak k budování ještě silnější značky Arch.Design.

To vše je pro mě nová výzva, a čeká mě dlouhá cesta, která nebude vždy jednoduchá. Věřím ale, že s podporou kolegů se nám vše bude dařit.“

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top