Rekonstrukce depozitáře Národní knihovny ČR v Hostivaři

Aktuální zakázku, na které se naše společnost Arch.Design podílí ve stupni prováděcí dokumentace pro investora – Národní knihovnu České republiky – má na starosti atelier A3.

Depozitář Národní knihovny v Praze Hostivaři je unikátní stavba, která vznikla v 90. letech minulého století rekonstrukcí, přístavbou a nástavbou výstavnické haly z 60. let. V původní výstavní hale je umístěn hlavní depozitář, do kterého byla z důvodu maximálního využití prostoru haly, vestavěna třípatrová regálová konstrukce. Konstrukce je rozdělená v každém patře na 6 samostatných hlavních částí. Ze tří stran po obvodu jsou situované kancelářské prostory, provozní prostory a restaurátorské dílny, které jsou od samotného depozitáře odděleny komunikační chodbou. V suterénu jsou pak umístěny technologické místnosti objektu, vakuová komora, sklady a dílny pro rekonstrukce mikrofilmů.  V nástavbách na střeše pak strojovny vzduchotechniky.

Předmětem námi zpracovávaného projektu je rekonstrukce technologického zařízení depozitáře, aby byly dosaženy předepsané klimatické parametry pro skladování knih a mikrofilmů, které nejsou v současném provozu dodrženy. Rekonstrukce a výměna stávajících dožilých instalací TZB, elektro instalací a řídících systémů s ohledem na jejich stav, životnost a soulad s platnou legislativou A dále nezbytné dispoziční úpravy v objektu s ohledem na aktuální potřeby depozitáře. Projektová dokumentace je bude dokončena v únoru 2016.

Ing. Václav Morava,  Ing. David Blatecký

Sign up for a newsletter subscription.

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Follow us on LinkedIn

Linkedin



Prague

Osadní 774/35
170 00 Prague 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top