Bilancovaní roku 2013 s Radkem Kobzou

Uběhlo čtvrt roku od našeho minulého e-Zpravodaje a musím konstatovat, že po dlouhé době to bylo čtvrtletí velmi optimistické. Možná proto, že to bylo čtvtletí zahrnující bilancování roku 2013, které pro skupinu firem Arch.Design Group dopadlo velmi dobře..

Naše největší projekční kancelář Arch.Design Brno dosáhla obratu téměř 100 mil Kč v projektových pracech a také slušný hospodářský výsledek. I když to byla čísla, která patří k nejnižším za poslední dekádu, s přihlédnutím na „dobu temna“ v projektové branži je to velký úspěch. Byl to i rok Arch.Designu v Praze, který po dvou letech stagnace zaznamenal krásný obrat i hospodářský výsledek.  Byl to raketový rok pro Invin (projektmanagement staveb, TDI), který se svými aktuálními zakázkami dostal na úroveň nadnárodních společností v tomto oboru.
Projekční a inženýrské firmy naší skupiny dosáhly celkového obratu bezmála 140 mil Kč a celá skupina patnácti firem v Arch.Design Group  potom 0,6 mld. Kč. To je v její historii obratově druhý nejúspěšnější rok ! Rok 2013 byl také rokem velmi úzké a úspěšné spolupráce mezi  firmami ADG (sdílení znalostí, obchodní a ekonomická spolupráce), což přineslo významné synergické efekty a v konečném důsledku pro naše klienty zvýšeni kvality našich služeb.

Na začátku roku 2014 cítíme nejenom přicházející jaro, ale i oživení na trhu. Opět je vidět v našich přeplněných kancelářích přetlak práce, což je vždy známka dobrých časů :-). Potvrdila to  opatrně i nedávná konference Fórum českého stavebnictví, kde pozitivní zprávy byly slyšet hlavně od našeho evropského souseda – Německa.

V našich kancelářích je také poznat výrazný odklon od státních zakázek směrem k soukromému sektoru. Je to dáno tím, že současným nastavením kritérii se státní zakázky stávají po ekonomické stránce zcela nezajímavými. Již před rokem jsme se rozhodli, že se nebudeme účastnit soutěží, kde jediným kritériem je nejnižší cena a navic většinou i očekávaná cena je zadavatelem značně podhodnocena. Jak mohou takto vysoutěžené zakázky dopadnout si již za poslední roky vyzkoušel každý, přesto na tuto hru o „předem ztrátovou zakázku“ přistupuje překvapivě stále mnoho kanceláří. Arch.Design už ne.

Rád bych Vám tímto poděkoval za spolupráci a popřál nám všem úspěšné zakázky v roce 2014.

Radoslav Kobza
Generální ředitel
Arch.Design Group

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top