3. místo v soutěži Stavba JMK 2013 pro naši stavbu Biotechnologického pavilonu

MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ – BIOTECHNOLOGICKÝ PAVILON M a X v kategorii průmyslové stavby a technologické stavby

24. dubna 2014 proběhlo na brněnském výstavišti slavnostní vyhlášení soutěže Stavba Jihomoravského kraje 2013. Úvodní slovo pronesl Jiří Koliba, náměstek pro stavebnictví ministra průmyslu a obchodu a poté následovalo představení přihlášených staveb. Odbornou porotou vybrané stavby v jednotlivých kategoriích obdržely ocenění, která jednotlivým zástupcům předali náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Václav Božek a rektor Vysokého učení technického v Brně Petr Štěpánek.

MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ – BIOTECHNOLOGICKÝ PAVILON M a X
PŘIHLAŠOVATEL: IMOS Brno, a.s.
INVESTOR: Mendelova univerzita v Brně
ZHOTOVITEL: IMOS Brno, a.s.,Metrostav a.s., Unistav a.s.
PROJEKTANT: Arch. Design, s.r.o.
architektonické řešení: Ing. arch. Jiří Dřevikovský, Ing. arch. Veronika Hladíková, Ing. arch. Radoslav Novotný hlavní inženýr projektu: Ing. arch. Pavel Plšek

Pavilon M je koncipován účelově pro převažující výzkumnou a badatelskou činnost s přímou návazností na výuku. Využíván je některými ústavy univerzity. V materiálovém i výrazovém řešení je tedy preferováno provozně – hygienické hledisko. Objekt je horizontálně členěn tak, že každý samostatný celek (zvířata, ryby, rostliny) zaujímá v dispozici celé jedno podlaží. Výjimku tvoří ústav Technologie potravin, který je z hlediska hygienického i nutnosti přímé vazby na pavilon N, umístěn v samostatném třípodlažním objektu.
Pavilon X je svojí polohou v areálu předurčen být centrálním bodem života univerzity. Tomu odpovídá jak jeho náplň, tak i architektonický výraz, který je v kontrastu s ostatní výstavbou v areálu. Pavilon X je horizontálně členěn na 4 podlaží. V tomto pavilonu jsou umístěny studovny, samostatné učebny, jídelna a studovny, sociální zázemí, sklad odpadků, výměníková stanice a zásobovací rampa se vstupem do zázemí gastroprovozu. Dále se zde nachází technické zázemí budovy jako je zvláštní strojovna VZT / CHL / UT a datové centrum.

Přehled oceněných staveb: Výsledky Stavba JMK 2013

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top