Studie nové průmyslové budovy ŠKODA AUTO pomocí BIM

škoda auto_arch.design_2

Dalším zajímavým projektem, který realizovala společnost Arch.Design metodikou BIM je studie průmyslového objektu pro investora ŠKODA AUTO

Jak již v mnohých zadání investorem, tak i zde klient požadoval zpracování projektu metodou BIM. Návrh stavby byl zpracován v programu Revit 2016. Využití tohoto systému umožňuje jednoduše sdílet data mezi projekčními nástroji a investor získává kompletní přístup k datům po celou dobu životního cyklu stavby.

Nový průmyslový objekt bude vybudován na místě stávajících skladových objektů v Mladé Boleslavi. Stávající zástavba oblasti areálu je tvořena třemi objekty. Tyto objekty jsou podobného charakteru, avšak pohledově i výškově se vzájemně liší. Navržená budova kompozičně ctí pozici a orientaci přilehlé zástavby, současně ale vytváří moderní architekturu. Opticky je rozdělena na dvě části a tím dochází k odlehčení jinak těžkého objemu objektu jako takového.

Netradiční je i výškové rozvržení. Výšková úroveň hlavního vstupu je sice na úrovni okolního terénu, ale první plnohodnotné podlaží se nachází až na úrovni 2.NP. Toto řešení má omezit vytváření bariér pro tok řeky při možných povodních.

Ing. Arch. David Zaplatil a Ing.Alžběta Klimszová

 

 

 

 

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top