Přestupní terminál IDS v Židlochovicích

V projektu autobusového přestupního terminálu jsme řešili stavební povolení pro komunikace, vč. zajištění inženýrské činnosti a povolení a prováděcí projekt pro výběr zhotovitele a realizaci stavby.

Našim cílem bylo nahradit původní historickou plochu určenou pro autobusy, která byla ve velmi nevyhovujícím stavu bez zpevnění a odvodnění.  Jednostranný chodník zastávek byl v havarijním stavu, vzrostlé stromy kolem zdi státního zámku v Židlochovicích byly v neupravené ploše a bez ochrany proti poškození autobusy.

Vybudováním nového přestupního terminálu se zásadně zlepšila bezpečnost provozu vozidel, autobusů a chodců. Stávající silnice ulice Nádražní byla upravena do původní šířky včetně frekventovaného přechodu pro chodce. Bylo vybudováno odvodnění chodníků a vozovek dešťovou kanalizací, a nové inženýrské sítě.

Autobusy nyní najíždějí do nového přestupního terminálu, který je situován mimo veřejnou komunikaci, z obou stran. Zastávky jsou se zvýšenými obrubníky pro bezbariérové nastupování do nízkopodlažních autobusů. Chodníky a přechody pro chodce jsou také bezbariérové. Na každé ze čtyř zastávek je moderní přístřešek pro ochranu cestujících před deštěm. Celý prostor je osvětlený moderním osvětlením. Ve volných plochách uvnitř terminálu a okolo zámecké zdi byla obnovena zeleň a vysázeny nové stromy a keře.

Projekt pro povolení stavby jsme zahájili koncem února 2017, a projektovou dokumentaci pro realizaci a výběr dodavatele jsme dokončili v červnu 2017. Stavba byla zahájena v květnu 2018 a již začátkem září stejného roku byl přestupní terminál uveden do provozu.

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top